31.12.2020 13:38

Novoroční přání starosty SH ČMS Jana Slámečky

Vážené hasičky, vážení hasiči, milí přátelé,

přiblížil se čas, kdy se setkává rok s rokem, a většina z nás mění na svých pracovních stolech či stěnách kalendář končícího ročního období za kalendář nový, který nás bude provázet v roce nastávajícím. Při této příležitosti mi vždy v myšlenkách proběhnou dvě stručné otázky.

Ta první: Jaký byl ten uplynulý rok? Na konci letošního roku se sice odpověď neříká lehce, ale je jednoznačná. Rok 2020 byl mimořádným obdobím nejenom pro celý svět, ale i pro občany našeho státu. Počátkem měsíce března napadl Českou republiku doposud neznámý zákeřný virus. Nastal boj s neviditelným nepřítelem, který změnil vše doposud zaběhlé, zcela na ruby. Z pozice dobrovolných hasičů byl v jejich novodobé historii uplynulý rok také zcela výjimečný. Mimo jiné byly téměř zcela utlumeny jejich spolkové aktivity. Z důvodů přijatých vládních opatření k pandemii nemohl být plně dokončen proces přípravy VI. sjezdu SH ČMS, včetně jeho konání. Jsem velice rád, že dobrovolní hasiči nesložili ruce v klín, ale po celé období se snažili nezištnou výpomocí obcím a spoluobčanům zmírnit dopady pandemie. Také se snažili v omezené míře, v souladu s přijatými opatřeními, udržet alespoň minimální spolkovou činnost. Chci využít této příležitosti a upřímně poděkovat všem členům SH ČMS, kteří se obětavě podíleli na náročném boji se smrtícím koronavirem a v rámci možností a podmínek pracovali také na ostatních úsecích činnosti sdružení.

Samozřejmě se na mysl vkrádá také ta druhá otázka: Jaký bude ten rok nastávající? Troufnu si konstatovat, že v současnosti další vývoj pandemie nedokáží předvídat ani nejerudovanější odborníci. V takovém případě platí dvojnásobně staré české úsloví, že přání je otcem myšlenky.  Přál bych nám všem, aby očkovací vakcíny byly co nejúčinnější, aby se podařilo zmírnit veškeré dopady pandemie, a abychom co nejdříve započali žít normální život, ať již soukromý či profesní. Aby se nám, dobrovolným hasičům dařilo nadále držet vysoký standard záchranářské výjezdové činnosti a aby se nám co nejdříve podařilo roztočit složité soukolí, kterému říkáme široká škála bohaté spolkové činnosti.

K tomu Vám všem přeji pevné zdraví!

Jan Slámečka

starosta SH ČMS

 

—————

Zpět


Kontakt

Starosta OSH - Kondler Václav

nám. Armády 8
Znojmo, 669 02

Úřední hodiny:
St: 8 - 17 (Kondler)
St: 10 - 15 (Ing. Říhová)


Tel.: 515 222 339

Konzultace mimo
pracovní dobu:
739 031 813

Číslo účtu:
2238741/0100

IČO: 49440365